Törmäsin Mariin bussissa ja hän valitteli, että on pelkkiä ompeluksia nykyään ;) Näinhän se on ollut. Oon kyllä neulonutkin, mutta kaikki on luovasti kesken. Ja valmistuneissa on joululahjoja, joita ei uskalla laittaa. Lähiaikoina tarjolla myös neulomuksia, mutta nyt taas ompelukoneen kanssa tehtailtuja.

Eräät veljekset saavat tällaiset paidat. Isoveljen paidan viimeisen ompeleen kohdalla kaksoisneula vääntyi ja odottelee siis uutta neulaa. Onneksi oli vain neula, eikä ompelukone, jonka ensin pelkäsin rikkoutuneen. Isoveljen paita siis siksi kesken ja silittämättä.

1288002072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Veljespaidat

Materiaalit: Raitatrikoota Sutisesta, resoria Amoriinista,

Painatus: kontaktimuovista leikattu sabluuna ja musta kangasväri (Sinooberi)

Ohje: Ottobre 4/2010, malli 1, pienempi paita koko 62, isompi 86

Kommentit: Kivat paidat näistä tulee, toivottavasti ovat sopivia (isoveli on kohta kaks ja pikkuveli vasta kuukauden ikäinen). Onnistuin tuossa kauluksen kanttauksessa hyvin, oon vain kerran aiemmin tehnyt tuollaisen kauluksen onnistuneesti. Nyt oli hyvät ohjeet ja se kaksoisneula, joka sitten ei taaskaan kestänyt riittävän pitkään (onnistun aina hajottamaan kaksoisneulan hyvin lyhyen käytön jälkeen: viimeksi katkes neula, nyt vääntyi).

1288002050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neulesaralla tekeillä on luonnovalkoiset naisten sukat tohtoriksi väittelevälle "sukulaiselle" ja "sukulais"tytön neulehaalari.

Meinasin mennä tänään Taidemuseoon pitkästä aikaa, kun on loma, mutta se onkin maanantaisin kiinni. Huomenna jos koittais paremmalla tuurilla. Huomenillalla olis tarkoitus mennä myös keilaamaan ja syömään herra M:n kans. Keskiviikkona on hieroja ja koira pitää viedä Haukiputaalle hoitoon. Torstaina suuntaankin kotikonnuille vierailemaan. Perjantaina meen kattomaan siskon poikaa ekaa kertaa ja lauantaina suuntaan kummipojan kanssa leikkimään. Sunnuntaina onkin sitten ristiäiset ja matka takaisin Ouluun.