Oman positiivisen mielialan ja työmotivaation ylläpitämiseksi alan listata kolme päivän onnistumista niin usein kuin muistan.

1. Hatusta vedetyllä musiikkitunnilla onnistuttiin soittamaan ilman, että musisointi olisi ollut pelkkää kakofoniaa.

2. Kuudesluokkalaiset innostuivat 5-ylös-leikistä* niin, että odottivat koko opetuksen ajan, että joko päästään leikkimään.

3. Matikan tunneilla koordinaatisto aukeni kaikille ensi yrittämällä ja tehtävät tuli tehtyä sen suuremmitta ongelmitta.

EKSTRA: Melkein kaikki arvosanat on annettu, 21% antamatta (rastitodistukset, kohtalaisen työläät. Lisäksi opetan oman luokan lisäksi paria kutosluokkaa).

 

*Luokkaleikki 5-ylös (tunnetaan myös monilla muilla nimillä)

Valitaan 5 oppilasta luokan eteen. Muut laittavat pään pulpetille käsien päälle, niin etteivät näe. Valitut oppilaat lähtevät kiertämään hiljaa luokassa ja koskettavat jotakin oppilasta selkään. Tämä oppilas nostaa käden ylös, jottei kukaan valitse samaa. Kun kaikki ovat valinneet jonkun, valitsijat tulevat takaisin luokan eteen. Sitten sanotaan "viisylös" kaikki nostavat pään ylös pulpetilta ja avaavat silmät ja ne, joita kosketettiin selkään nousevat seisomaan (muut istuvat). Seisovat yrittävät vuorollaan arvata, kuka heitä kosketti. Jos seisova oppilas arvaa oikein, hän vaihtaa paikkaa selkään koskeneen kanssa.