Oon viettänyt taas paljon aikaa tulostimen ja kontaktimuovin kanssa. Opetusmateriaalia syntyy melkein joka viikko. Tässä tämän päivän saavutukset tulevalle viikolle.

Pelikortit, joilla voi pelata siis "Mustaapekkaa", eli murtoluvusta, desimaaliluvusta ja prosenttiluvusta tulee "perhe" ja mukana on myös Musta 0 %. Perinteisestihän kortteja vedetään vieruskaverin korttinipusta, mutta tätähän voi pelata myös niin, että kysytään onko toisella jotakin tiettyä korttia. Ei siis ole vielä testattu käytännössä, mutta idea oli suoraan Matikkamatkan opettajanoppaasta.

                   

Tässä on kortit, jotka mun on pitänyt jo kauan tehdä, koska vastaavia on testattu ja hyväksi havaittu. Vasemmalla siis kortit tietovisaa varten (kaikkia on yhdeksän), jolloin ryhmällä on kaikki kortit ja kysymyksen jälkeen kaikki ryhmät nostavat vastaukset yhtäaikaa, jolloin opettaja näkee kaikkien vastaukset korttien väreistä. Ei tarvita papereita ja huijauskin on lähes mahdotonta.

Yhdistin näihin toiselle puolelle mielipidekortit ja Totta vai tarua-kortit. Eli mielipiteistä löytyy kyllä, ei ja en osaa sanoa. Toimii samalla lailla kuin korttien toinenkin puoli, eli nostetaan omaa mielipidettä vastaava. Kortteja pitäisi kyllä olla paljon enemmän koko luokalle (nytkin mulla on 26 oppilasta), mutta puoliryhmällä nämä vois piisatakin. Ja sitten vielä tuo Totta vai tarua-ominaisuus. Toimii toivottavasti esimerkiksi huomisella historian tunnilla, kun kerrataan Nuijasota, joka viimeksi opiskeltiin. Tuo totta ja tarua on helpompi opettajalle kuin varsinainen tietovisa; kysymyksiä ei tarvitse tehdä etukäteen, vaan ne voi vaan lukea oppikirjasta :)