Oon tänään vaan nukkunu, syöny, kattonu tv:tä ja möllöttäny. Ja neulonu. Siksi slipari on valmis.

2108067.jpg

Slipoveri
Puikot: pitkät puikot ja sukkapuikot nro 8
Lanka: Novita Mambo, taisin kulua n. 550g, jos muistan oikein ostamieni lankakerien määrän
Koko: Mittailen myöhemmin, tieto siis tulossa.
Ohje: Etukpl: Luo pitkille puikoille 62 s. Neulo 2o, 2n-joustinta, aloita nurjalta 2o. Neulo 15 krs, aloita sen jälkeen mallineule työn oikealta puolelta: neulo 2n, 2o, 2n, 15 o, 2n, 6o, 4n, 6o, 2n, 15 o, 2n, 2o, 2n. Neule koko kappaleen ajan nurjalla nurjat nurin ja oikealla oikeat oikein. Käännö keskellä olevissa kuuden oikean silmukan kohdissa palmikot 8 krs:n välein, toinen vasemmalle, toinen oikealle. Neulo 76 krs:ta ja tee sitten kädenteiden kavennukset: päättele molemmissa reunoissa joka toinen kerros 1x3, 2x2, 1x1 silmukkaa. Neulo, kunnes kädentien korkeus on 14 cm, jätä sitten keskimmäiset 8s odottamaan kaulusta varten ja neulo ensin toinen puoli. Kavenna vielä pääntien reunassa joka toinen kerros 1x2, 2x1 silmukkaa. Neulo kunnes kädentien korkeus on 22 cm. Tee toinen puoli peilikuvaksi.
Takakpl: Luo 62s. Neulo samanlainen joustin, kuin etukpl:ssa. Aloita sitten suora osa työn oikealta puolelta: 2n, 2o, 2n, 50o, 2n, 2o, 2n. Jatka näin ja tee kädentien kavennukset samalla korkeudella kuin etukpl:ssa. Jatka kunnes kpl:n korkeus on 20cm ja jätä keskimmäiset 12 s odottamaan kaulusta. Neulo ensin toinen puoli ja kavenna pääntien reunassa vielä 1x2 silmukkaa ja päätä silmukat samalla korkeudella kuin etukpl:lla, neulo toinen puoli peilikuvaksi.
Neulo olkasaumat ja sivusaumat.
Kaulus: Ota sukkapuikoille pääntiellä odottavat silmukat ja poimi niiden lisäksi vielä 28 silmukkaa. Neulo 2o, 2n-joustinta ja lisää toisella kerroksella tasavälein 12 silmukkaa (nurjien silmukoiden keskelle). Jatka tätä 2o, 3n-joustinta 40 krs:ta ja päätä sitten silmukat löyhästi.
Kädentiet: Poimi kädenteiltä yhteensä 52 silmukkaa ja neulo 2o, 2n-joustinta 6 krs ja päätä sitten löyhästi. Päättele langat työstä
Kommentit: Nähtiin Piian kanssa tämän tyylinen slipoveri yhdessä vaatekaupassa ja ajattelin tehdä samanlaisen itte. Mamboa sattui olemaan hyllyssä (Piian ostamaa) ja siitä sitten aloitin. Langan menekki oli yllätys, sitä kului! Onneksi Prismassa lanka sattui olemaan tarjouksessa.
Tästä tuli oikein kiva ja just sitä mitä ajattelinkin. Vähän piti tuumailla ja purkaakin, mutta kaikenkaikkiaan melko kivuttomasti ja helposti tämä tuli valmiiksi. Toivottavasti on käytössä yhtä kiva, kuin miltä nyt vaikuttaisi.

Laitan vielä kuvan, jossa slipoveri on mun päällä, kun saan jonkun kameran taakse. Tässä vielä lähikuvaa yläosasta.

2108069.jpg