Edit: Lisäsin kuvan

Tulin tuossa tentistä: kaikkeni tein, rahkeet ei vaan tainnu riittää. Ihme on jos läpi pääsen. No, uusintaan sitten vaan. Mutta nyt oon luvannu ittelleni, että muutaman päivän saa olla lukematta, tenttejä kun on siis vielä kolme ennen joulua. Tänä iltana voin siis neuloa hyvillä mielin, ilman sitä tunnetta, että pitäis olla tekemässä jotain koulujuttuja! Ehkä saan jopa sliparin valmiiksi, kauluksessa olen menossa.

Tein muuten eilen kotitekoista kebebia. Hyvää tuli! Kaupasta saatavat kebablastut ei oikein maistu miltään ja känkkylöistä ostetut tulee kalliiksi ja on rasvassa uitettuja. Ohjeen otin täältä, mutta mukailin sitä niin, että mun kebabtaikinassa oli:
1100 g jauhelihaa (700 g oli kevytjauhelihaa ja 400 g paistijauhelihaa)
2 rkl valkosipulipippurisekoitusta
1 rkl aromisuolaa
1 rkl grillausmaustetta

Nämä ainekset sekaisin ja tehosekoittimen taikinakoukuilla ilmaa pois taikinasta. Folion sisälle mahdollisimman tiukkaan pakettiin. Sitten 100 asteessa kolme ja puoli tuntia. Ja valmiina antaa hetken jäähtyä, vähintään 10 min. Hyvää tuli. Sitten kun kaveriksi vielä rieskaa, Bulgarian jogurttia, salaattia, valkosipulikastiketta, niin johan on hyvää!

2090377.jpg