Olin reissussa. Ihan vaan sukuloimassa, mutta silti reissussa. Ja vietin paljon aikaa junassa. Matka alkoi täältä. Eli tietysti Oulun rautatieasemalta. Juna lähti 9:45, kotoa lähdin tuntia aiemmin.

2016108.jpg

Asemalla on, niinkuin monet varmaan ovat huomanneet, tällainen vanha kapistus. Eipä vaan koskaan ole tullut kuvattua. Nyt tuli.

2016110.jpg

Matkan ainut vaihto oli Riihimäellä, jonne pääsyä ennen sain istua junassa kuutisen tuntia. Meinasi jo vähän puuduttaa. Neuloin sukkia ja katselin Metsoloita dvd:ltä. Junan pistokkeet eivät vaan antaneet virtaa tasaisesti. Ikävä, että mun tietokone ei tästä tykännyt ja katkaisi akun latauksen joka kerta, kun virta vähänkin katkesi. No, selvisin silti. Riihimäellä siis toiseen junaan ja sieltä Lahteen. Juna-asemalla vastassa oli yksi tuttava, jolle vein tuliaisia Oulusta. Ja tietysti myös serkkuni tyttöineen. Jälkimmäisten "tehtävänä" oli viedä mut mummolaan Nastolaan. Ja näin tehtiinkin.

2016111.jpg

Mummolassa kaikki on niinkuin ennenkin. Mummolassa on samat tavarat, samat astiat. Jopa hajut ja äänet on samat. Ei haittaa, vaikka mummo muuttaa toiseen asuntoon, mummolassa kaikki on silti samalla lailla.

2016113.jpg

Mummolassa katsotaan taas kerran nämä albumit läpi, joista jokaisessa on kuvia lapsenlapsista. Kaikille seitsemälle on omat ja lisäksi on vielä pari albumia vanhempia kuvia, joissa on äitin ja sen veljen lapsuus- ja nuoruuskuvia.

Mummolasta matka jatkui perjantaina toisen serkun hakemana Hollolaan. Melkein valmis omakotitalo oli ihanan valoisa ja yksinkertaisen kauniisti sisustettu. Siellä saunottiin ja seurusteltiin, enokin kävi vaimoineen  kahvittelemassa. Lauantaina kaivettiin puutarhan puita talvehtimaan multakasaan, odottamaan kevään tuloa ja omia paikkojaan. Lahteen juna-asemalle mennessä poikettiin ABC:lle katsastamaan Iittala-Hackmannin tehtaanmyymälä, josta tarttuikin mukaan muutama juomalasi. Finnmarin myymälästä ostin tuoksuvia, värillisiä tuikkuja, joita ei ollut hinnalla pilattu: 30 tuikkua / 3,90e.

2016109.jpg

Vaihto tällä asemalla taajamajunan jälkeen ja nelisen tuntia neuleen ja Metsoloiden parissa junamatkustusta. Kauhavalla hyppäsin pois ja äiti tuli hakemaan. Pari yötä vietin perheen parissa kuunnellen koiranhoito-ohjeita ja keskustellen kuntavaaleista (äänestämäni ehdokas muuten pääsi läpi). Koiranhoito-ohjeita tarvitsin siksi, että tämä veijari tuli tänään mukanani Ouluun ja viipyy pari viikkoa. Toivottavasti seuraavan lenkin jälkeen putsaus sujuu vähän paremmin ;) Tämä kuva on siis otettu eilen, nyt koira makailee tuossa lattialla pöydän vieressä.

2016158.jpg