No niin, nyt on ope taas ollu reipas ja askarrellupaskarrellu kaikenlaisia juttuja. Sijaisena on ollu kivaa ja siellä tulee paljon ideoita siitä millainen materiaali olisi monikäyttöistä. Pahoittelut niille, jotka odottivat puhdasta käsityöpostausta. Sellainenkin on tulossa, Jonnan lapaset on kohta valmiit, samoin yksi toinen työ (joka on vielä hyshys).

1883254.jpg

Kun matikan tunnilla kerrattiin sitä, minkänimisiä tekijät missäkin laskuissa ovat, sain idean tehdä tällaiset kyltit, jotka voidaan sitte taululle läntätä esimerkkilaskuihin nimeämään tekijöitä. Ja näitä on huomattavasti helpompi säilytellä kuin jotain A3-kokoisia postereita. Näistä voi koota sen posterin seinälle siksi aikaa kun on tarve. Materiaalina siis perinteiset: tulosteet, kartonkia, liimaa, sakset ja kontaktimuovia.

1883257.jpg

Ja sitten nämä kaikkien rakastamat sijamuodot. Piian luokalla nämä on aiheena tänä syksynä (?) ja kirjoittelin nämä aikani kuluksi hänen töitään helpottamaan. Ja tietysti tein itselleni nämä, onpahan valmiina tulevaisuutta varten. Tarkoituksena on siis opetella sanojen jaottelua sanaluokkiin. Irrallisia sanoja 61 kappaletta ja luulisin, että irrallisten sanojen jaottelu tiettyyn ryhmään on mielekkäämpää kuin sanojen etsiminen sanalistasta ja kirjoittaminen. Korteilla tehtynä sanan paikkaa on helppo muuttaa. Ja jostain syystä vielä isotkin oppilaat jaksavat innostua kaikista korteista ja ns. peleistä (joilla on vain opetuksellinen tarkoitus).