Sain lauantaina iskältä sellaisen lahjan, että oksat pois. Tiedän, että moni teistäkin henkäisee ihastuksesta aivan niinkuin mäkin, kun sain tämän kirjan eteeni.

1731676.jpg

Mary Oljen Kirjokintaita ja muita kansanomaisia neuletöitä vuodelta 1946, kirjan kolmas painos. Yllättävän hyvässä kunnossa, vain kansi vähän repsottaa. Äiti ja isi lupas, että saan viedä kirjasitomoon entisöitäväksi. Tämä on siis mummoni vanha, mummo on kuollut jo 20 vuotta sitten, mutta isi tyhjensi papereita ja tavaroita mummolasta vasta nyt. Kirja on aivan ihana ja siinä on jopa vanhan kirjan tuoksu. Tämä on nyt sitten kyllä suurin käsityöaarteeni :)

Tuo puinen kotelo on mummoni puupenaali vuodelta 1925 ja sen sisällä on mummon käyttämät sukkapuikot ja virkkuukoukut. Aika ohuilla puikoilla on aikanaan neulottu, paksuimmat taisi olla kolmosen luokkaa.

1731783.jpg

Toin Härmästä myös tämän kirjan, niin pääsen ehkä joskus niitten helmien pariin, joita mulla tuola on laatikollinen. Tarvin ehkä jotain vinkkejä ja tässä kirjassa niitä on. Tämän sain äitiltä.

1731777.jpg

Nämä kaksi vanhaa (vuodelta 1970) Härmät-lehteä löysin muutama vuosi sitten vanhan meijerin vintiltä, ollessani kesätöissä. Otin ne silloin talteen, mutta nyt vasta löysin ne laatikosta ja muistin ne. Pitää tutkia ja lueskella niitä vähän ja miettiä mitä niistä tekee. Voisivat ihan päätyä vaikka kehyksiin, jotenkin tykkään tällaisista nostalgisista jutuista.