Nyt oikein urakalla valmistuneita, joten turhia lätisemättä, kuvien ja tekstien pariin.

1527770.jpg

Vessanmatot
Materiaalit: vanha lakana matonkuteiksi leikattuna
Välineet: sakset ja virkkuukoukku nro 8
Ohje: oma
Kommentit: Tuli oikein kivat, mutta kun oon joutunut pestä ne jo kahdesti koneessa, niin vaaleampi matto on jo entinen; sen matonkude oli liian ohutta (vanha lakana oli haurasta) ja on katkeillut pesun yhteydessä. Punertava on onneksi ehjä.


1527785.jpg

Häjyylykassit
Materiaalit: naamiaisten punainen matto (Anttilasta ostettu halpislakana), vetoketjut, valkoista kangasväriä ja sabluuna
Välineet: kankaanpainovälineet ja ompelukone
Ohje: oma
Kommentit: Tein nämä osakunnan vappubileiden ennakkolipunmyyntiä varten. Näissä oli hyvä kuljetella rahoja, lippuja ja oheistarvikkeita edestakaisin. Sain kivoja kommentteja muilta osakunnan aktiiveilta. Yhteensä näitä on siis neljä. Sisälle tein vetoketjun, kun tarkoituksena oli kuitenkin rahojen pysyminen kassin sisällä, vaikka rasiassa olivatkin. Tässä vielä kuva vetoketjuista.

1527787.jpg


1527792.jpg

Teddyhuivi
Lanka: Novita Teddy omenanvihreä 200g
Välineet: virkkuukoukku nro 8
Ohje: Novitan perusohje, en muista lehteä
Kommentit: Tuli ihan ok huivi, jämälankoja käytin, kun yritän saada niitä vähän pois. Aika muhkea toisaalta ja ehkä ei tule enää käytettyä tälle keväälle, jos ei tule tosissaan takatalvi.

1527797.jpg

Lime pipo ja lapaset
Lanka: Novita Seitsemän veljestä lime, joku kausiväri parin vuoden takaa
Välineet: puikot 3,5 ja 4
Ohje: pipossa oma: 108 silmukkaa, kavennukset sitten kun siltä tuntuu. Lapasten ohje siitä Novitan Seitsemän veljestä extralehdestä.
Kommentit: Tuli aivan ihanat! Tämä väri on niin pirteä ja niin mun. Piposta tuli tosi hyvin päähän istuva ja on ollut kovassa käytössä (paitsi vappuna, kun oli niin kaunis ilma). Mutta lapaset kerkis olla käytössä vain kolme päivää, kun jo hukkasin ne. Pitäisi vielä soitella perään sinne Prismaan, jonka pihaan ne hukkasin. Jos näette jonkun kulkevan Oulussa kaupungilla tällaiset käsissään, käykää nyppäämässä irti ja sanokaa, että nämä on Hennan lapaset! Jos lapasia ei löydy, lankaa on onneksi vielä yksi kerä, että saan tehtyä uudet.

Yksi valmistunut vielä on, mutta se on tuparilahja siskolle ja sen miehelle, niin sitä ei vielä esitellä. Kummipojan villatakki on enää vetoketjua vailla, tuli aivan mukava perustakki. Lisäksi oon ommellut verhot osakuntahuoneelle. Vapun aikaan olin vaan niin koko ajan menossa (en edes aina yötä kotona), että ei ehtinyt kamalasti tehdä käsitöitä. Niin ja kokosin vapun aikaan tuhannen palan palapelin (joka päätyi seinälle), joten siihen meni aikaa. Pitää varmaan koota toinenkin, se oli niin koukuttavaa puuhaa.

Mukavaa kevättä teille lukijani ja aurinkoisia säitä odotellessa (ja vapun hienot säät muistoissa)! Kiva, kun olette jaksaneet odottaa päivityksiä. Ehkä tämä tästä normalisoituu, kun saan sen koneen ja netin.