Bongasin parista-kolmesta blogista lankameemin ja rupesin omia valintojani miettimään. Eli tarkoituksena olisi nimetä viisi suosikkilankaa ja viisi inhokkilankaa. Vähän vaikea valita, mutta ainakin suuntaa antaa mun lankamieltymyksistä. Junttineuloja kun olen, niin kaikki on Novitan lankoja. Paljon muita lankoja en ole neulonut tai virkannut.

Viisi suosikkia perusteluineen:
1. Novita Seitsemän veljestä. Sopivan paksuinen, joutuisa neuloa. Ei kuitenkaan liian paksu, että olisi liian lämmin käyttöneuleissa. Mukavasti värivaihtoehtoja ja kauniit raitalangat.
2. Novita Nalle. Pääsee kakkoseksi hyvin samoilla perusteilla kuin Seitsemän veljestäkin. Moniin neuleisiin on jopa parempi kuin Seitsemän veljestä, mutta varsinkin, jos on neulonut edellisen työn paksummilla langoilla, niin Nalle tympii "hitaudellaan". Samoin hyvät värit, Colorista en kyllä juurikaan piittaa.
3. Novita Teddy. Ihanan pehmoinen ja pörröinen. Herkullisia värejä. Joutuisa neuloa, vaikka luistaakin puikoilla huonosti, kun omaan tiukan käsialan.
4. Novita Wool. Paksuus sama kuin Nallessa, voi käyttää yhdessä. Ihanan pehmeä.
5. Novita Tennessee. Virkatessa toimii, sopivan paksuinen ja hyvät värit.

Ei niin kivat langat:
1. Novita Tahiti. Lankalaatikossa pyörii alesta ostetut kerät. Työkin on kerran aloitettu, mutta purettu. Ei vaan toimi mulle.
2. Novita Marine. Inho tätä lankaa kohtaan johtunee siitä, että sain palkinnoksi siitä, että toin ystävän Novitan tilaajaksi, kaksi kerää tätä lankaa värinä sellainen mintunvihreä, ihan hirveä väri. Yritin sitä aikani katsella, mutta en voi nähdä itseni tekevän siitä mitään.
3. Novita Tennessee. Toisaalta suosikki, toisaalta inhokki. Tämä ei toimi neuloessa, menee kierteelle, ei luista puikoilla.
4. Novita Jenga. Hirveät värit ja liian paksu.
5. Novita Kotiväki. En voisi ikinä kuvitella ostavani tätä lankaa, koska en jaksaisi tehdä siitä mitään valmiiksi asti. Liian ohut.

Yhteenvetona siis: tykkään luonnonkuiduista ja keskipaksuista langoista. En tykkää tekokuiduista tai liian ohuista. Efektilankoja en inhoa, mutten tekisi itselle mitään, missä on efektejä.