Edit: Lisäsin kuvat, kun netti jaksaa taas pyöriä.

Mies tuli eilen kotiin Saksan reissulta ja sen kunniaksi leivoin tämän piirakan. Ohjeen sain siskoltani, joka sai sen valmentajaltaan, joka sai sen naapuriltaan, joka oli yläasteella paras kaverini! Että pieni on maailma.

1235937.jpg

Vadelmaunelma

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Pohja ei saa saada paljon väriä. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta hiukan esimerkiksi maidolla. Levitä kerros vadelmahilloa pohjan päälle.

Täyte, josta riittää kahteen piirakkaan:
2,5 dl Flora vispiä tai kermaa
150 g créme fraichea
1dl fariinisokeria

Vatkaa niin kauan, että fariinisokeri on sulanut vaahtoon. Levitä vadelmahillon päälle. Levitä täytteen päälle vadelmia (tai kuten minä tein, mustikoita).

Päälle voi tehdä vielä kiiltävän pinnan. Se tehdään sekoittamalla 2 dl vettä ja 1 dl hyytelösokeria ja kiehauttamalla ne kattilassa. Seoksen annetaan jäähtyä ja kaadetaan vadelmien päälle.

Piirakka säilyy hyvin jääkaapissa ja on melkeinpä parempaa yön yli seisottuaan.

1235939.jpg

Käsityörintamalla on tekeillä yhä vaakatilkut, joita on kasassa jo 12. Yhdistinkin jo muutaman ja eivät väriyhdistelmät olleetkaan niin hirveitä kuin luulin. Kyllä tästä ihan kiva tulee. Olisikohan Oulussa joku, joka ottaisi peiton vastaan? Tulee kalliiksi postittaa.