Nyt tulee aika pitkä postaus, katselkaa edes kuvat, jos ette jaksa lukea :)

Harjoittelu alkaa olla loppusuoralla. Hommaa on vielä kuitenkin. Oppimispäiväkirja pitäisi kirjoittaa ja tehdä Kalle Ketun kierrätyksen asiantuntijoiden ansiomerkit, jotka lapset saavat kun tekevät tarpeeksi paljon tehtäviä. Noin pienet on vielä niin helppo huijata työskentelemään.

Mutta harjoittelussa askartelupuoli on vähän vähentynyt ja se tarkoittaa sitä, että muu käsityöpuoli on lisääntynyt. Tässä siis valmistuneita juttuja ja muitakin. Joulua kovasti odotan.

1104716.jpg

Ensimmäisenä ylpeyteni, eli joulukalenteri. Meillä oli pienenä sellainen äitin tekemä pussikalenteri, johon äiti laittoi yllätyksiä joka päivä ja halusin itselle myös sellaisen, jolla voisin jatkaa perinnettä omille lapsille. Kun lapsia ei vielä ole, niin piilotellaan miehen kanssa vuorotellen yllätyksiä toisillemme. Sain eilen sellaisen lahjakortin, jossa luki "Tällä kortilla vapaavalintainen kotityö tulee tehdyksi." Aivan mahtavaa! Oon viime aikoina valittanut tekemättömistä kotitöistä ja ilmeisesti ei ole ihan kuuroille korville kaikunut.

Viime vuonna tein nuo pussit ja taustassa olevan kuusen. Ajatuksena oli silloin, että kuusi olisi kalenterin tausta, mutta *ylläriylläri* painovoiman takia se ei onnistunut. Kuusi tympäisi viime vuonna epäonnistumisensa takia sen verran paljon, että hautasin sen kaappiin ja pusseja käytettiin ilman taustaa. Tänä vuonna ryhdistäydyin ja tein tausta. Eli kiinnitin viime vuotisen kuusen taustalle. Taustan sisällä on huopalevyä, että se pysyy ryhdikkäänä. Muuten ei suuria kommenvenkkejä.

Kaikki kankaat ja nauhat ovat omista varastoista, ostettua on vain nepparit. Pussit on taustassa kiinni käsiommeltavilla neppareilla (jotka ostin, kun painonepparit oli niin kalliita) ja voitte arvata, kuinka hienoa oli niitä kiinnittää taustaan ja pusseihin. Voi olla, että joskus vielä vaihdan ne niihin painoneppareihin. Tässä vielä yksityiskohta pussista. Hauska muuten, kun tuo Snickers paistaa tuolta pussin läpi;)

1104717.jpg

Sunnuntaina huomasin, että kai sentään ensimmäisenä adventtina täytyisi jotain jouluun liittyvää laittaa sisustukseen. Niinpä kaivelin kaapista viime jouluna tehdyn joulupöytäliinan. Kangas on aivan tavallista puuvillakangasta, johon on Marimekon tehtaanmyymälästä ostetulla kultaisella kangasvärillä painettu tähtiä. Liinan kaveriksi löytyivät myös tabletit, jotka ovat ihan samaa kangasta ja kuviota.

1105096.jpg

Kuvasta näkyy muuten myös lumitilanne täällä Oulussa. Tässä alla on sitten meidän advettikynttelikkö. Ei omisteta yhtäkään kynttilänjalkaa, saatikka sellaista, jossa olis neljä paikkaa. Ehkä olis aika hankkia.

1104718.jpg

Niin ja äitillä oli  synttäri, lähetin sille tällaisen puikkokotelon. Kangas oli varastoista löydettyä ja muuta materiaalia ei sitten tarvittukaan. Saaja oli tätä toivonut, että saisi puikot järjestykseen. Ihan on samanlainen, kuin kaksi edellistäkin tekemääni.

1105103.jpg