Joko kamerasta tai tietokoneesta johtuen sain vasta nyt kuvat koneelle ja senkin mutkan kautta: siirsin kuvat koululla kamerasta muistitikulle ja sieltä nyt koneelle. Tässä ekana tunnelmakuva siitä, mitä olen viime aikoina puuhaillut.

1065486.jpg

Eli aika on kulunut harjoittelun parissa ja askarrellen oppimateriaalia. Keskellä on harjoitteluystäväni Kalle Kettu, jonka kanssa olemme opetelleet kierrättämään. Kierrätykseen liittyvästä oppimateriaalista olen saanut ohjaajiltani valtavasti hyvää palautetta, on ihan hyvä mieli tullut. Mutta olen siis askarrellut käsitekortteja, Kalle Ketulle postilaatikon, Hyvän mielen lahjojen laatikon, tavulappuja, matikkapelejä, Suomen kartta -palapelin ja tietysti opetusmonisteita. Hommaa on piisannut, mutta kovasti nautin harjoittelussa olosta. Ohjaajat on loistavat ja lapset mukavia. Ja tietysti puitteet helpottaa hommaa; Norssilta kun löytyy melkein mitä materiaalia vaan keksit kysyä.

Seuraavaksi esittelen taas pari matikkapeliä, jotka olen valmistanut.

1065487.jpg

Tässä on ihan perinteinen sydänparipeli kymmenpareille. Siinä täytyy siis löytää sydämenpuolikkaat joiden summa on 10. Tällä pyritään automatisoimaan yhteenlasku niillä luvuilla joiden summa on kymmenen, jotta myöhemmin päässälasku isommilla luvuilla sujuisi helpommin. Tein settiin myös 20- ja 30-parit eriyttämistä varten (eli suomeksi tuomaan haastetta taitavammille). Pelata näillä voi niin, että kaikki sydämenpuolikkaat laitetaan lukupuoli alaspäin pinoon pöydälle. Vuorotellen nostetaan kortteja ja aina kun omista korteista löytyy sydänpari, saa siitä yhden pisteen ja se laitetaan syrjään.

1065489.jpg

Tässä on sitten ihan oma kehittämi Tuplapeli. Korttien toisella puolella on yhteenlasku, jossa yhteenlaskettavina on aina kaksi samaa lukua. Toisella puolella taas on yhteenlaskun summa. Peliä pelataan niin, että kortit laitetaan pöydälle yhteenlaskupuoli päällepäin. Sitten lapsi valitsee minkä laskun yrittää laskea. Kun hän on päätynyt vastaukseen, hän tarkistaa kortin toiselta puolelta menikö oikein. Jos vastaus on oikein, hän saa kortin itselleen, jos ei, hän laittaa sen takaisin.

1065490.jpg

Niin ja oon mä välillä jopa ehtinyt tehdä ihan oikeitakin käsitöitä. Ompelin viime perjantaina Kalle Ketulle kauppakassin. Oli kyllä haasteellinen pienen kokonsa vuoksi. Kalle on ehkä vähän neitimäinen laukkunsa kanssa, mutta ehkä sen huomaa vaan aikuiset? Lapset on Kallesta ihan liekeissä. Laitan lisää kuvia Kallesta ja Kallen Kettumetsästä, kunhan ehdin ottaa lisää kuvia luokassa.Nyt palaan neuleen pariin; Kallen pitäisi saada villapaita tiistaiksi.