Palasin juuri tunti sitten Luohualta. Oulun seudun neulojien tutustumisretki Pökkylän punaiseen tupaan oli mukava kokemus. Lanka- ja lahjatavarakauppa oli aivan ihana! Vanha maalaistalo, jossa oli mahtava vanhanaikainen sisustus ja pirtissä näkyvissä isot seinähirret. Ostoskoreina olivat maalatut pärekorit, aivan suloista! Ilmapiiri oli mukava, myyjät rupattelivat kuin vanhoille tutuille. Ihan huomaamattamme pyörimme eriväristen lankojen keskellä kaksi tuntia. Reissu oli muutenkin todella mukava ja aika kului kuin siivillä. Kyllä meillä on mukava neuleporukka. Ja vaikka ollaan monenikäisiä, niin puheenaiheita löytyy aina. Jotain tarttui mukaankin, tässä saldo:

884900.jpg

Äärimmäisenä oikealla on Gedifra Top Soft, jossa 40% viskoosia, 40% polyamidia, 20% silkkiä. Aivan ihanan pehmeä nauhamainen lanka. Väri (joka ei ole noin kellertävä) kiinnitti ensin huomion ja sitten sitä oli vain pakko ostaa. Toivottavasti tästä jotain ihanaa syntyy.

Alhaalla keskellä on Asa Gjestal Spinnerin Janne-sukkalankaa, jossa 85% villaa ja 15% polyamidia. Värit eivät ole aivan kuvassa näkyvät, vasemmanpuoleiset ovat punaviolettia eivät pinkkiä ja oikean puoleinen luumun värinen.

Vasemmassa reunassa on samaan kuvaan eksynyt eilen Tokmannilta mukaan tarttunut Foxi, joka oli tarjouksessa ja josta on tarkoitus tehdä tonttulakkien karvareunuksia ;)

Keskellä on Schoeller Esslingerin Popcorn Color, jossa 89%puuvillaa ja 11% polyamidia. Tämä oli ensimmäinen ostos, joka sujahti ostoskoriin. Ajattelin sitä heti huivilangaksi itselle :) Ihanan pehmeää ja hauskat värit.

Ja tottakai kynttilähullulle tarttui ihanista kynttilävalikoimista mukaan myös muutama kynttilä. Vihreän sävyt ja lime varsinkin ovat nyt in ja siihen henkeen nämäkin pienet kynttilät on valittu.

Sitten vielä eilisen aikaansaannoksesta. Mies on pyytänyt pientä rahapussia, ettei tarvitsisi aina raahata sitä hirveän paksua massia mukana. Toivoi mustaa, pientä ja toiselle puolelle esim. Shrekin kuvaa. Saajan kommentteja ei ole vielä saatu, koska Mies tuli yöllä töistä ja aamulla nukkui, kun lähdin ja nyt on kalassa. EDIT: Kovasti Mies tykkäsi ja kehui hienoksi, mutta totesi hieman pieneksi. Lupasi silti käyttää.
Mutta tältä tekele näyttää:

884947.jpg

Malli: omasta päästä, Shrek-kuva netistä
Materiaalit: päällinen vahvempaa puuvillakangasta, vuori ohuempaa, kirjontalankana muliinilankaa, kaksi säiettä ääriviivoissa ja yksi korostuksissa.
Koko: Vertailukohtana Finnkinon sarjalippu, joka on tavallisen pankkikortin kokoinen
Muut tiedot: Kirjoin ensin kuvion, johon meni pari-kolme tuntia ja sitten ompelin alle tunnissa pussin kokoon. Toisella puolella on yläreunassa vetoketju, sisällä on vuori.