Olin kaverin polttareissa viime viikonloppuna ja tottakai käsityö oli mukana. No, tottakai se käsityöpussi jäi sitten kaverin autoon. Työt ei edisty, kun pussissa oli seitsemän nelosen puikkoa ja kotiin jäi vain kolme. Niillä ei neulota yhtään eteenpäin noita keskeneräisiä töitä, joista kiireellisimpänä miehen Jussi-sukat. Synttäreihin on enää kaksi viikkoa. Toisaalta, ensi viikonloppuna on edessä matka vanhempien luo, junassa kolme tuntia suuntaansa, siinä ehtii. Toivottavasti saan puikot siihen mennessä!

Mutta siis en tietenkään voi olla tekemättä mitään käsitöitä, joten vihdoin ryhdyin tekemään jotain lahjaksi saamastani Bambinosta. Tein nämä pienet villasukat. Nopeasti tulivat, kun koko on niin pieni, ihan vastasyntyneen jalkoihin ajattelin. Elokuussa kaksikin kaveripariskuntaa saa vauvan, ehkä sitten lahjaksi jommalle kummalle.

Lanka: Bambino, puhtaan valkoinen
Menekki: kului ehkä reilu puoli kerää eli n.30g
Puikot: 3
Mallineuleet: Joustinneule: 2o, 2n. Pitsineule: kaksi kerrosta sileää, kolmas kerros neulo *2o, 2 oikein yhteen, langankierto* toista, kaksi kerrosta sileää, kuudes kerros *2 o yhteen, langankierto, 2 oikein* toista
Silmukoita:36

753354.jpg

Kuvaustaustana on tekemäni sohvatyyny. Jotain vanhoja pellavakankaan paloja yhdistelin. Toisella puolella on vetoketju, tuossa näkyy vain tuo sydän, joka on siis tehty niin, että kaksi kangasta on ommeltu päällekkäin sydämen muotoisella ompeleella ja päällimmäiseen leikattu tuon sydämen muotoinen reikä ja reunat purettu. Ymmärsitte varmaan.

On muuten tosi vaikea välillä kirjoittaa auki sitä, miten jonkun käsityöjutun teki. Ehkä se on niin, että ne joita asia kiinnostaa, osaavat lukea sekaviakin teko-ohjeita. Ehkä tätä ohjeiden kirjoitustaitoa on kuitenkin hyvä harjoitella; tulevaisuudessa selitän oppilaille varmasti tuhat kertaa, miten se homma nyt menee!

Anoppi on muuten kylässä. Kiva, kun kyläilee! Mieheni mielestä yksi parhaista jutuista äidin vierailussa on se, ettei tarvi tiskata ;)