Anoppi ja sen kaveri ovat kyläilleet meillä monta päivää ja ostoksilla on käyty useasti. Etsiskelin varvassandaaleja halvalla ja rouvat olivat bonganneet mulle ihanat nahkaiset sandaalit Vilasta. Kengät eivät oikeastaan edes hierrä, mutta halusin tehdä niihin silti varvikkaat tai varpaikkaat, ihan miten vaan. Tässä kuvaa.
764978.jpg

Lanka: vaaleanvihreä Nalle
Menekki: n.20g
Puikot: 3 ja 3,5
Ohje: Loin 60 s, neuloin pienemmillä puikoilla 2o, 2n-joustinta 6 krs, sen jälkeen isommilla puikoilla 14 krs. Isovarvasta varten otin kummaltakin puolelta 10 s ja loin vielä varpaiden väliin 4 uutta. Neuloin 8 krs ja päätin. Loppuvarpaiden osiota varten otin 8 lisäsilmukkaa varpaiden välistä. Neuloin 6 krs, samalla kaventaen joka toinen kerros 4 s, päätin silmukat.
Huomiot ja fiilikset: Malli oli kesän Suuri Käsityölehdestä, mutta muuttelin sitä aika paljon. Ohjeen lanka oli huomattavasti ohuempaa ja huomasin vasta myöhään, joten ensimmäinen kappale oli aivan liian suuri. Sitten ajattelin, että joustinneule voisi pysyä paremmin jalassa, joten tein sitten sellaiset. Vaikka varpaikkaat tulivatkin nopeasti valmiiksi, niin homma oli tuskainen, kun piti säätää niin kamalasti, enkä tietenkään ekan kappaleen kohdalla voinut kirjoittaa ylös, miten olin tehnyt. Mutta ihan kivat tuli!

764982.jpg