Herätessäni aamulla totesin, että sataa niin paljon, etten viitsi lähteä neuletapaamiseen. Enpä kyllä ole varma oliko sitä ollenkaan. Neuletapaaminen siis ei ollutkaan sunnuntaina niinkuin luulin. Oikeaa tietoa löytyi Oulun seudulla asuvien neulojien yahoo-keskusteluista.

Mutta asiaan: neuleblogeja surffaillessa törmäsin Apupupuun. Olen jo aiemmin lukenut Apupupusta ja miettinyt, että pitäisikö sellainen tehdä. Tänään sitten innostuin niin, että koko päivän olen pupua neulonut ja nyt se on valmis. Aika symppis siitä tuli ja ennen lähtemistään SPR:lle se taitaa saada ainakin yhden matkatoverin.

718698.jpg

Käyttöön pääsi äitin lähettämä valkoinen lanka, aivan muuhun työhön ostettu tummansininen, Jussisukkien pussista lainattu tummanpunainen ja sukkien tekoa odotteleva (myös äitin lähettämä) vaaleanpunainen raitalanka. Kaikki langat siis Seitsemää veljestä ja puikot nro 4. Neulottu muuten ohjeen mukaan, mutta välttääkseni turhia saumoja ompelin melkein koko pupun pyöröneuleena, enkä tasona, niinkuin ohjeessa luki. Silmät ja suun kirjoin sekalaisilla tekniikoilla viimeiseksi tummansinisellä. Täytteenä on palasiksi revittyä levyvanua, kun muuta ei nyt sattunut kotona olemaan.Lankaa meni kaikkia värejä tosi vähän. Tässä vielä kokokuva.

718697.jpg

Ja nyt haastan sinutkin tekemään Apupupun; joku lapsi odottaa kovasti pupua lohduttamaan surun ja vaikeiden olojen keskellä. Henkilökohtaisesti haastan mukaan Emilian, Marikan ja Sufferiinan, joiden toivon neulovan Apupupun ja haastavan mukaan kolme uutta ihmistä.