Tuskissaan täällä graduartikkeleita suomennan. Ei tuo englanti taivu ihan tarpeeksi näppärästi ja artikkelin kirjoittajat ovat tietysti ajatelleet, että sitä lukevat vain englantia osaavat, eivätkä tällaiset huonokieliset, joten lauseet ovat välillä kovinkin koukeroisia. Onneksi on yliopiston kirjaston nettisanakirja! Ilman sitä en pärjäisi.

Mutta gradua siis väännän päivisin ja iltaisin sitten jotain aivan muuta. Eilen illalla sain valmiiksi nämä tyynyt. Kävin viime viikolla parin kaverin kanssa Ikeassa ja ostin kaksi sisätyynyä ja pitihän niihin saada päälliset. Mieleen tuli kangaslaatikoiden siivouksen yhteydessä jämäkankaista leikkaamani tilkut: ompelu oli helppo aloittaa, kun tilkut oli valmiiksi leikattu. Tyynyjen koko on noin 50 cm x 50 cm, toinen puoli on pelkkä musta, kun tilkkuja ei riittänyt. Reunassa on vetoketju pesua varten. Tyynyt on tehty päiväpeiton (kts. tammikuu 2007) kanssa sopiviksi, mutta voi olla, että totean ne liian levottomiksi ja päätyvät sohvalle. Tyynyjen vihreä kangas on jämää olkkarin verhoista, joten sopivat värityksen puolesta olkkariinkin.

656536.jpg

Toivottavasti saan tänne pian kuvan myös tulevan kummipojan isosiskon villatakista. Jäi kuvaamatta ennen lahjaksi vientiä.
Mutta nyt täytyy palata takaisin korealaisten lasten matemaattisen osaamisen pariin.