Päivitystä pitkästä aikaa! Viimeisin valmistunut (melkein) työ on tämä pieni vihreä villatakki, josta tosin puuttuu vielä napit ja höyryttämättäkin se on. Malli on Novitasta (kevät 2007), puikkoina nro 3,5 ja reunat on ohjeesta poiketen virkattu kiinteillä silmukoilla koukulla nro 3. Lankana on Nalle. Takille on tulossa pariksi myös housut ja varmaan muutkin settiin kuuluvat jutut.

571320.jpg

Aiemmin tein samalla ohjeella Nalle Colorista tyttömäisemmän setin. Malli on siis sama, mutta nyt reunat on tehty niinkuin ohjeessa käskettiin, eli helmineuletta. Tähän settiin tein myös sukat ja lakin. Nämä pienet 50-senttiset vaatteet odottelevat miehen siskon syntyvää lasta.

571332.jpg

Sitten haluan tässä esitellä kaikille, varsinkin luokanopettajatovereilleni vinkiksi, partiolaisteni tuotokset. Yrjönpäiväjuhlassa laumamme esitti Pyhä Yrjö-näytelmän nukketeatterina. Nukkeina toimivat villasukista tehdyt Pyhä Yrjö, Kuningas, Prinsessa, kyläläiset, lampaat ja alla esittelyssä olevat Lohikäärme (huomatkaa kieli) ja Pyhän Yrjön hevonen (huomatkaa loimi hevosen selässä).
Tytöillä kyllä mielikuvitus lähti liikkeelle, kun pöydälle lyötiin villasukkia ja kasa kangaspaloja. Sukkia voi toki käyttää nukketeatterin hahmoina sellaisinaankin (testattu, toimii!), mutta tässä tuli samalla vähän käsitöitä, kun pitää ommella kankaita sukkiin. Pelkillä sukilla olemme tehneet pikkunäytelmiä eettisten väittämien pohjalta (esim. Jos en saa olla parhaan kaverini pari, en ala ollenkaan).

571368.jpg

571364.jpg