Laitettiin lauantaina herra M:n synttärin kunniaksi ruokaa ja hyvää tuli. Alkuruoaksi laitettiin etanoita (kiitos etanapannusta ja etanoista K&A ja A-R&A!). Vähän epäilytti, mutta tosi hyvää tuli. Ohje oli Pastanjauhantaa-blogista, mutta se oli ystävällisesti liitetty lahjan mukaan :)
Pääruokana oli naudan ulkofilettä, joka laitettiin uunissa. Lihan kanssa oli eniten hankaluutta, mutta hyvää siitä tuli. Lihan kaverina oli aurajuustokermaperunoita, joitten ohje jäljempänä sekä paistettuja pikkuporkkanoita ja bataatinpaloja (huomaa lautasella porkkanapussista tullut herne). Lihan päällä oleva maustevoi oli samaa mitä laitettiin etanoihin.
Kyytipojat olivat Jaakon puron (Jacob's Creek) valkkaria (kiitos L&J) sekä Yalumban valkkaria. Leipänä oli Stockmannin patonkia.
Aurajuustokermaperunat (n. 4:lle)
1 kg perunaa
1 tlk ruokakermaa (15%)
1 tlk Aurajuusto-ruokakermaa
1 dl vettä
1 pss (150 g) Aura-murua
suolaa
pippuria
Kuori perunat ja pilko ohuiksi siivuiksi. Laita kasariin hieman öljyä ja perunat. Kääntele perunoita hetki öljyssä ja lisää sitten ruokakermat ja tarvittaessa vettä, jotta perunat peittyvät. Keitä hiljalleen vartin verran, niin että kerma sakenee. Lisää sitten Aura-muru ja kaada seos uunivuokaan ja laita 175 asteeseen tunniksi.
Tänä iltana tehtiin vielä vuohenjuustosalaattia. Sisältäen jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, purjosipulia, auringonkukansiemeniä paahdettuna ja tietysti vuodenjuustoa paistettuna. Päälle laitettiin itse tehtyä paholaisenhilloa.
Ja tässä on käynnissä astoiden esipesu :)
Kommentit