Laitettiin lauantaina herra M:n synttärin kunniaksi ruokaa ja hyvää tuli. Alkuruoaksi laitettiin etanoita (kiitos etanapannusta ja etanoista K&A ja A-R&A!). Vähän epäilytti, mutta tosi hyvää tuli. Ohje oli Pastanjauhantaa-blogista, mutta se oli ystävällisesti liitetty lahjan mukaan :)

1297627708_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1297627733_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1297627995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääruokana oli naudan ulkofilettä, joka laitettiin uunissa. Lihan kanssa oli eniten hankaluutta, mutta hyvää siitä tuli. Lihan kaverina oli aurajuustokermaperunoita, joitten ohje jäljempänä sekä paistettuja pikkuporkkanoita ja bataatinpaloja (huomaa lautasella porkkanapussista tullut herne). Lihan päällä oleva maustevoi oli samaa mitä laitettiin etanoihin.

1297627538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1297627306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyytipojat olivat Jaakon puron (Jacob's Creek) valkkaria (kiitos L&J) sekä Yalumban valkkaria. Leipänä oli Stockmannin patonkia.

Aurajuustokermaperunat (n. 4:lle)

1 kg perunaa

1 tlk ruokakermaa (15%)

1 tlk Aurajuusto-ruokakermaa

1 dl vettä

1 pss (150 g) Aura-murua

suolaa

pippuria

Kuori perunat ja pilko ohuiksi siivuiksi. Laita kasariin hieman öljyä ja perunat. Kääntele perunoita hetki öljyssä ja lisää sitten ruokakermat ja tarvittaessa vettä, jotta perunat peittyvät. Keitä hiljalleen vartin verran, niin että kerma sakenee. Lisää sitten Aura-muru ja kaada seos uunivuokaan ja laita 175 asteeseen tunniksi.

1297627301_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänä iltana tehtiin vielä vuohenjuustosalaattia. Sisältäen jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa, purjosipulia, auringonkukansiemeniä paahdettuna ja tietysti vuodenjuustoa paistettuna. Päälle laitettiin itse tehtyä paholaisenhilloa.

1297627525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä on käynnissä astoiden esipesu :)