Katselinpa kerran Strömsötä. Siellä se nainen teki hienoja reseptikortteja ja ajatus jäi muhimaan. Nyt kesäloman alkaessa aloitin. Kortteja on valmiina jo 17 ja uusia tulee nopeasti.

1276071830_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirjoittelen siis reseptit koneelle, tulostan valkoiselle tai värilliselle paperille ja askartelen korteiksi. Kortit ovat 9 cm x 10 cm, jotta hyvin mahtuvat tuohon Marimekon purkkiin. Paperit ja kiiltokuvat on kiinnitetty Tiimarista ostetulla rullatarralla, eli en ol liimannut ollenkaan. Toivon, että liimaamattomuus auttaa niitä säilymään pidempään. Osa korteista on kaksipuolisia, jos ohje on ollut pitkä.

Vihdoinkin keksin käyttöä vanhoille kiiltokuville, jotka ovat laatikossa odotelleet, että arvoisensa käyttö löytyy. Nyt ne jäävät toivottavasti käyttöön pitkiksi ajoiksi.

Kun kortit ovat valmiit, tarkoitus on laminoida ne. Ajattelin vihdoinkin nöyrtyä laminointikoneen käyttäjäksi, vaikka olen sitä pitkää vierastanut. Laminointikoneen ajattelin hakea Biltemasta.

Toki laminointi on aika kallista, joten taidan edelleen käyttää muovitusta vähemmän kulutusta vaativissa kohteissa. Ja kyllä se tavallinen kontaktimuovikin aika paljon kestää, tarkastelin just koululta tuomiani kortteja, joista osa on ollut hyvinkin aktiivisessa käytössä vuoden ajan, ja ihan käyttökelpoisia ne on edelleen.