Vietettiin eilen herra M:n kans vuosipäivää ja päätettiin sen kunniaksi laittaa ruokaa. Ensimmäinen kuva otettiin alkuruoasta. Pöydässä on vielä tuo viinipullo, jota ei sitten saatukaan auki, ku ei ollu korkkiruuvia. Onneksi oli varalla toinen viinipulla kaapin päällä.
Alkuruokana oli halloumisalaattia, johon oli ostettu Citymarketista tavallista (salaatti, kurkku, tomaatti, ananas, raejuusto) salaattia ja lisätty vähän punasipulia, paprikaa sekä basilikaa. Päälle paistettiin Pirkan halloumijuustoa pannulla. Suosittelen, tämä oli tosi hyvää!
Seuraava kuva on ruokapöydästä, kun pääruoka oli valmis.
Tässä on kuvat molempien annoksista. Perunat on kuorittu ja pyöritelty öljyssä ja valmiissa mausteseoksessa ja laitettu sitten uunipellille uuniin. Kastikeresepti löytyi netistä ja siinä on ranskankermaa, kurkkusalaattia, paprikaa, hunajaa ja mustapippuria. Lihana meillä on kananpojan minuuttipihvejä, joitten sisään oli kääritty paprikaa, sinihomejuustoa ja ranskankermaa. Herra M:n kanoissa on päällä pekonia, mutta se vei vähän liikaa makua kanalta, ei suositella. Muut ruoat oli hyviä, ilman kastikettakin olisi pärjännyt, oli mehevää. Mun lautasella on lisäksi eilen leivottuja sämpylöitä ja päällä valkosipulilevitettä (puristin valkosipulin kynnen ja sekoitin sen Floraan).
Jälkiruoka oli helppo, mutta hyvä. Pohjalla on pilkottuja säilykepäärynöitä, seuraavana vispattua Flora vanillaa ja päällä Pirkan originel-muromysliä.
Doriksellekin olis kelvannut, sai se onneksi maistella vähän pekonia ja nuolla lautasen.
Viimeinen kouluviikko alkaa huomenna. Paljon joulujuhlaharjoitusta, viimeisiä oppitunteja, joulukalenterin avaamista, hermojen menetystä (oppilaat ei jaksa enää, ku joulu on niin lähellä), joulutarinoita, luokan pikkujoulut ja lauantaina onneksi joulujuhla ja todistukset. Piia tulee Ouluun perjantaina ja ehkä lauantaina pääsen käymään Oonan ja Ronin synttäreillä :)
Tässä lopussa vielä pari eilisistä resepteistä:
Pekonikääryleet
1 pkt Kariniemen kananpojan minuuttipihvejä
1 pkt HK Amerikan pekonia (ei suositella)
1 prk maustettua ranskankermaa (laitettiin tavallista)
1 paprika pitkinä suikaleina
1 sipuli suikaleina
100 g aurajuustoa
1 dl ruokakermaa
Levitä kanan päälle ranskankermaa ja siihen päälle paprikat ja sipulit. Kääri rullaksi, laita coctailtikku tai varrastikku rullan läpi ja laita vuokaan. Laita päälle jäljelle jäänyt ranskankerma ja kaada ruokakermaa vuokaan. Paista 200 asteessa 45 min.
Kylmä kastike
1 prk Creme Fraichea
1 rkl hunajaa
ripaus mustapippuria
½ dl kurkkusalaattia
½ paprika
Sekoita ainekset , anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Kommentit