Oon askarrellu taas paljon opetusmateriaalia ja erityisesti matikan tunneille. Jotenkin matikka on mun mielestä semmonen, jota liian vähän havainnollisestaan kuvin ja jossa monesti vaan täytetään kirjaa. Oon siis yrittäny keksiä jotakin mukavaa tekemistä ja opetusmateriaalia matikan tunneille.

Täs on ensin mun viime maanantain pysäkkityöskentelyn materiaalia. Oppilailla oli kirjasta formatiiviset kokeet monistettuna ja niitä täyttivät samalla ku kävivät pisteillä. Vasemmassa yläkulmassa olevat vihreät demonstroi desimaaliluvun ja murtoluvun yhteyttä, pisteellä piti yhdistää nuo kolme ja sitten tehdä vastaava tehtävä monisteesta. Niitten vieressä olevat vihreät desimaaliluvut piti niitten pisteellä laittaa suuruusjärjestykseen. Violeteissa korteissa oli desimaalilukujen kertolaskua ja vastauksia, niillä sai pelata muistipeliä tai muuten vaan ettiä vastaavat. Jokaisella pisteellä oli ohjeet (valkoiset laput) ja pisteen numero (keltaiset). Useillä pisteillä oli opetustaulu, tässä kuvassa on sellainen keskiarvon laskemisesta. Yhdellä pisteellä oli puntari ja yhdellä leikkirahoja. Ja yksi piste oli tietokoneella, netissä on hyviä pelejä desimaaliluvuista.

Tällaisia tein eiliselle matikan tunnille ja näihin oppilaat jaksoi keskittyä aika hyvin. Tuossa on vain kaks esimerkkinä, näitä on yhteensä kakstoista. Havainnollistetaan siis kuvion, desimaaliluvun, murtoluvun ja prosenttiluvun yhteyttä.

Nämä tein sitten äsken huomiselle matikan pelitunnille. Toisissa pinoissa (punaiset kuminauhat) on prosenttilukuja, jotka päättyy vitoseen ja toisessa nollaan päättyviä. Näillä pelataan joko muistipeliä tai sydänparipeliä, tavoitteena saada sata prosenttia. Saas nähdä kuinka oppilaat tykkää, jaksavatko keskittyä.

Normaalit sydänparipelikortit tein salaiselle ystävälleni. Meillä on töissä arvottu salaiset ystävät, joita pitää tällä viikolla muistaa. En oo omaani muistanut vielä kuin laittamalla pari karkkia hänen lokeroonsa, mutta toivottavasti tämä korvaa sitten kaiken. Itse ainakin tykkäisin.

Ja vielä yksi juttu, jonka sain aikaiseksi viime sunnuntaina. Herkulliselta näyttää. Ja en täyttänyt itse (siis vuosia, kakun kyllä täytin), vaan eräs toinen.