Tein vihreän peruspipon huhtikuussa ja malli on osoittautunut todella hyväksi. Siksi nyt kirjoitan ohjeen ylös, että muistan itse ja voin tehdä lisää näitä. Ja tietysti jokainen lukijakin voi ohjeen itselleen napata. Tietysti toivoisin, että jos ohjeella pipon teet, mainitsisit mut blogissas, mutta toki tiedän, että tämä malli on niin perinteinen, että lähes jokainen sen osaisi ilman tätäkin :)

Pahoittelen huonoa kuvaa, itsensä kuvaaminen onnistuu lähinnä vain peilin avulla ja silloinkin vähän huonosti. Mutta kyllä tuosta kai saa käsityksen millaisesta piposta on kyse. Tämä pipo menee siis lahjaksi, jos saaja huolii :)

1789724.jpg

Peruspipo

Lanka: Seitsemän veljestä n.75g

Puikot: 3½ ja 4 sukkapuikot tai käsialan mukaan (ohjeen kirjoittajalla melko tiukka käsiala)

Ohje: Luo 108 silmukkaa pienemmille puikoille ja neulo 2o2n-joustinneuletta 10 kerrosta. Vaihda työhön paksummat puikot ja neulo 38 kerrosta jolloin pipon korkeus on 16 cm.

Aloita kavennukset. Kavennuskerroksen jälkeen tulee aina kaksi välikerrosta, joilla oikeat neulotaan oikein ja nurjat nurin. Kavennuskerrokset tulevat seuraavasti:

1. Neulo *2o, 2n yhteen, 2o, 2n* toista*-*, kunnes jäljellä on 4s, neulo 2o ja 2n yhteen.

2. Neulo sitten *2o, 1n, 2o, 2n yhteen* toista *-*, kunnes jäljellä on 3s, neulo 2o, 1n.

3. Neulo *2o yhteen, 1n, 2o, 1n* toista *-*, kunnes jäljellä on 3s, neulo 2o yhteen ja 1n.

4. Neulo *1o, 1n, 2o yhteen, 1n* toista *-*, kunnes jäljellä on 2s, neulo 1o, 1n.

5. Neulo *2o yhteen, 1o, 1n* toista*-*, kunnes jäljellä on 2s, neulo 2o yhteen.

6. Neulo *1o, 2o yhteen* toista*-*, kunnes jäljellä on 1s, neulo 1o.

7. Neulo *2o yhteen* toista. Vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele ja höyrytä kevyesti.

Kommentit: Hyvä peruspipo, istuu tiukasti päähän. Sädekavennukset ovat huomaamattomat ja itse tykkään tästä mallista tosi paljon. Näitä tulee syntymään vielä useita. Lahjaksikin ehkä?

Jos ohjeessa on epäselvyyttä, huomauttamista tai tarkennuksia, niin niitä otetaan mielellään vastaan. Ja toki positiivistakin palautetta :) Ja perheenjäsenet voi toivoa tällaista pipoa joululahjaksikin, jos haluavat ;)