Edit: Sukkakuva loppuun.

Neulontai oli kiinnostunut ihmisten sukkajutuista. En välttämättä kerkiä enää arvontaan, mutta onpahan jotain kirjoitettavaa.

Yleensä alan tekemään sukkia, kun joku tarvitsee tai pyytää. Oon tehnyt sukkia myös varastoon, jämälangoista ajatuksena hyväntekeväisyys tai yllättävät lahjat. Sukkia olen antanut myös lahjaksi ystäville, sukat ovat lämpöinen ja sydämellinen lahja. Sukat päätyvät yleensä hyvällä prosentilla käyttöön. Teen mieluusti käyttösukkia!

Viime aikoina olen tehnyt palmikko- ja pitsineulesukkia, mutta tavissukatkin ovat oikein kivoja tehdä. Tavikseen en tarvi ohjetta, palmikko- ja pitsineuleisiin bongaan ohjeita lehdistä ja suunnittelen myös itse. Silmukkamääriä katselen usein taulukosta, jonka olen joskus aikoja sitten saanut kaveriltani Mialta.

Tykkään tehdä sukkia Seitsemästä veljeksestä, koska valmista tulee ripeään. Nalle käy kans. Sitä ohuemmista en ole tehnyt. Mulla ei ole minkäänlaista toisen sukan syndroomaa, yksinäisiä sukkia ei ole koreissani.

Olen vielä sen verran juntti, etten ole kokeillut sukkien neulomista kärjestä alkaen, vaan aloitan varresta. Haluaisin kokeilla tätäkin, kuten myös erilaisia kantapäitä.

Mun sukkaniksit on sellaisia, että niitä on kamalan vaikea selittää. Usein olen tehnyt sitä, että siirrän raitasukissa langanvaihtokohdan (kierroksen aloituskohta) puikon keskelle, niin langanvaihdosta tulee siistimpi. Kiilakavennuksissa kun kavennus tulee puikon alkuun tai loppuun, otan yhden silmukan "lainaan" viereiseltä puikolta, niin kavennuksen viereen ei tule reikää. Päättäessäni sukkaa teen sellaisen jännän jutun, että kiristän viimeisen kierroksen silmukat, joten päästä tulee siisti, mutta sitä en oikein osaa selittää.

Ja tähän tulee sitten kuva sukista, jotka tein ajankuluksi pienimmälle pikkusiskolle pääsiäisen aikaan.

1404683.jpg

Pienimmän siskon matalat raitasukat
Lanka: Novita Seitsemän veljestä farkunsininen, musta ja luonnonvalkoinen, jämiä äitin langoista
Puikot: 4
Ohje: Oma, 48 s, varressa 2o2n-joustinta 10 krs, raidat neljän kerroksen välein, tavallinen kantapää, sädekavennus kärjessä. Koko suunnilleen 38.
Kommentit: Pikkusisko oli saanut Crocs-tyyliset kengät ja niissä oli mukana kiva karvavuori, joka oli yllättäen täyttä tekokuitua, joten hiosti kovasti. Lupasin tehdä villasukat kenkien kanssa pidettäväksi. Pikkusisko kärtti sukkia jalkaan heti, kun ne olivat valmiit ja totesi sitten, että pistelee. Huoh! Mutta kyllä se niitä taisi pitää sitten ainakin mun mieliksi. Ja voihan noita pitää normaalien puuvillasukkien päällä. Itse ainakin tykkään kotona pitää matalavartisia villasukkia, ovat sopivan lämpötilan omaavat.