Tämän päivän saldo tähän mennessä: siivous, jumppa, ekoteko ja soppaa.
Aloitin herättyäni kodin siivoamisen Miehen nukkuessa yötyön jäljiltä. Jaksoin viedä matot ulos ihan yksin, yleensä Mies tekee sen.
Siivous oli hyvää lämmittelyä, kun seuraavaksi oli vuorossa tunni mittainen jumppa. Huomenna on kädet varmasti kipeät!
Kotiin palattuani laitoin pyykkikoneeseen värjäytymään Miehen t-paitoja. Ovat odottaneet pääsyä mustiksi (se väri, ei koira) jälleen. Saa nähdä mikä on tulos. Mutta tällä toimenpiteellä vältytään siis ostamasta uusia paitoja, jos näistä tulee siistejä taas. Paidat ovat siis hyvässä kunnossa, mutta haalistuneita.
Seuraavaksi keittelin pinaattikeittoa ja porkkanasosekeittoa. Tein molempia isot kattilalliset, koska tarkoituksena on laittaa niitä pakastusrasioissa pakkaseen ja sieltä sitten lämmittää vähällä vaivalla ateria itselleen gradunteon lomassa.

1260661.jpg

Ohjeet keittokirjoista, mutta muuttelin hieman vähärasvaisemmiksi. Tässä käyttämäni ainekset ja tekemäni toimenpiteet:

Pinaattikeitto
1,6 l maitoa
hieman öljyä
6 rkl vehnäjauhoja
450 g pakastepinaattia
1,5 tl suolaa
hieman Herbamarea

Lorautin kattilan pohjalle öljyä ja kiehautin litran maitoa. Lopun maidon kanssa sekoitin vehnäjauhot ja tämän seoksen lisäsin kuumaan maitoon. Koko ajan sekoitin pohjaa myöten. Kun seos kiehahti, lisäsin jäiset pinaatit sekaan, samoin mausteet. Annoin keiton kiehua hiljaa 10 minuuttia (levy ykkösellä). Valmiin keiton kanssa söin keitettyä kananmunaa ja ruisleipää. Maukasta oli!

Porkkanasosekeitto
n. 1,3 kg porkkanoita
3 sipulia
2 dl maitoa
köntti sulatejuustoa (Polar 9%)
hieman Herbamarea

Kuorin porkkanat ja pilkoin ne kattilaan. Vettä laitoin sen verran, että porkkanat juuri peittyivät. Hetken päästä lisäsin sekaan myös pilkotut sipulit. Keittelin niitä sen aikaa, kun sekoitin pinaattikeittoa, siihen asti, että porkkanat ja sipulit olivat kypsiä. Kaadoin keitinveden toiseen kattilaan talteen ja soseutin kasvikset sauvasekoittimella. Lisäsin joukkoon keitinlientä, maidon, sulatejuuston ja mausteet. Kiehautin seoksen, niin että juusto suli. Hyvää tuli!

Neulesarallakin on valmista, mutta kun ei voi näyttää! On siis kyse OuNen ystävänpäivävaihdon tekeleistä. Nyt puikoilla on villasukat hyvälle ystävälle, niitä esittelen ehkä jo huomenna tai alkuviikosta. Niin ja Vaakatilkut etenee tasaisesti myös.