Sain sijaisuuden kivenheiton päässä sijaitsevalta koululta: seitsemän peräkkäistä perjantaita 4-luokassa. Ja tietysti heti piti kehitellä ja askarrella uutta opetusmateriaalia.

1855355.jpg

Puhuttiin maataloudesta ja sadonkorjuusta. Ajattelin, että tällaisilla viljakorteilla olisi käyttöä monissa yhteyksissä ja olin oikeassa, koska kun seuraavalla viikolla sijaistin kuutosluokkaa, niin heilläkin oli viljat aiheena ja sain käyttää samoja kortteja. Ja koska en itsekään näitä muistanut, niin sivistän nyt myös teitä lukijat: vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas viljat ovat järjestyksessä ohra, ruis, vehnä ja kaura. Materiaalina siis vain itse piirretyt viljakuvat, kartonkia, liimaa, kontaktimuovia ja sakset.

1855349.jpg

Säämerkit tein myös samaiselle elonkorjuutunnille, kun puhuttiin hyvästä sadonkorjuusäästä. Näille on varmasti käyttöä moninaisissa yhteyksissä. Materiaalina jämäpaloja kartonkia ja paperia, kontaktimuovia, liimaa ja sakset.

1855337.jpg

Kertotaulukortit kartuttavat jo ennestään laajaa matematiikan oppimismateriaalikokoelmaani. Tässä on siis kaikki kertotaulut 1-10, yksi kertotaulu yhden värisellä kartongilla. Toisella puolella on kertolasku ja toisella puolella vastaus. Pelataan niin, että asetetaan kortit lattialle tai pöydälle laskupuoli ylöspäin ja oppilas osoittaa omalla vuorollaan korttia, jonka vastauksen luulee tietävänsä ja tarkistaa sitten kortin toiselta puolelta menikö oikein. Jos hän tiesi oikein, hän saa kortin itselleen. Jos ei, niin kortti laitetaan takaisin. Vaikeammassa versiossa kortit laitetaan vastauspuoli ylöspäin ja pitää tietää kertolasku.

Näitä on testattu ja oppilaat ihan tykkäsivät pelata näillä. Ovelasti saa kerrattua kertolaskuja, mielekkäämpää kuin pistot :)

1855341.jpg

Ja tässä on mun upouusi työtuoli! Eilen ostettu. Kauan oon pohtinu uuden tuoli ostamista ja nyt pienellä yllytyksellä sain sen ostettua, kiitos vaan avusta M! Huomattavasti parempi istua ja kirjoitusasentokin on selkeästi parempi.